Петкратната носителка на Големия кристален глобус Микаела Шифрин няма да се

...
Петкратната носителка на Големия кристален глобус Микаела Шифрин няма да се
Коментари Харесай

Михаела Шифрин ще пропусне стартовете от СК в Андора

Петкратната носителка на Големия бистър глобус Микаела Шифрин няма да се състезава по време на Световната купа този уикенд в Солдеу (Андора), защото се нуждае от повече време, с цел да се възвърне от травмата на коляното, която получи по време на втурване преди две седмици в Италия, сподели американската скиорка.

Шифрин, която има рекордните 95 победи за Световната купа, беше откарана с хеликоптер в болница след рухването с висока скорост на същата писта, която ще бъде хазаин на спускането за дами на Олимпийските игри в Милано - Кортина Д'Ампецо през 2026 година. Тя сподели, че коляното й не може да издържи сега натоварването от съревнование.

" Просто нуждая се от малко повече време, с цел да се изцелявам и да се възстановя. Както загатнах, няма съществено увреждане на връзките и структурата в ставата на коляното ми наподобява добре ", написа 28-годишната алпийка в обява в Инстаграм.

" Изпитах доста стрес на целия си крайник, когато се разруших и разтегнах куп неща, които не престават да ми предизвикват болежка, макар че се усъвършенства, всеки ден! Фактът, че всичко структурно е непокътнато, е супер позитивен, само че към момента нуждая се да бъда търпелива. .   . В това съм за дълго време и желая да съм сигурна, че коляното ми е крепко и съм изцяло способна да карам мощно ски, когато се върна на пистата ", добави американката.

Шифрин също поддържа апела на своя дълготраен сътрудник Александър Омод Килде за по-добър календар на спортните дни на Световната купа, с цел да се предпазят спортистите от пострадвания.

Норвежкият скиор, който претърпя ужасяващо рухване по време на старт от Световната купа на пистата " Лауберхорн " във Венген предишния месец, сподели, че претъпканият календар и удължените ежедневни стратегии способстват за несигурна среда за спортистите - позиция, която Шифрин повтори.

" Доста е мъчно да се опише с думи какви са напъните на спортистите, които са в топ 15 в голям брой дисциплини и непрекъснато са на подиума. Наистина е прекомерно. Абсолютно имам вяра, че умората в този миг от сезона играе роля в травмите, които видяхме в последно време, в това число моите ", сподели американката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР